vineri, 3 februarie 2012

Ceaiul de măceș

                                                                            
                                                                          
Efectele benefice ale măceșului sunt cunoscute încă din antichitate. Măceșul mai este denumit în unele regiuni trandafir sălbatic sau rug. Se știe foarte bine că fructele sale, care se coc la începutul toamnei, sunt extrem de bogate în vitamina C, dar si în alte tipuri de vitamine cum sunt vitamina A, vitamina B1, vitamina B2. Pe lîngă conținutul bogat în vitamină, fructele de măceș sunt bogate în zaharuri, acid citric, pectine, tanin. Pe langă efectele diuretice, ceaiului de măceș îi mai sunt atribuite și alte însușiri care duc la ameliorarea și vindecarea unor boli extrem de grave. Astfel, avînd un conținut ridicat în vitamina P, preparatele din măceș reușesc să mențină buna funcționare a vaselor capilare, normalizînd circulația sîngelui.Ceaiul de măceș este recomandat și în afecțiunile ficatului, întărește organismul, fiind un bun vitaminizant.De ceaiul cu măceș se folosește și doamna Ana Bujor din satul Micăuți, avînd probleme cu ficatul doamna Ana care nu prea crede în medicamente a hotărît să meargă pe cale medicinei naturiste, consultînd mai multe cărți, întru-na din ele a și găsit rețeta cu ceaiul de măceș, de care de-acum doi ani folosește ceaiul dat și din spusele doamne se simte foarte bine și este foarte mulțumită de efectul lui. Dacă doriți să vă preparați un ceai bun, cu efecte pe termen scurt, trebuie să stiți că este bine să lăsați mai întîi să fiarbă apa și apoi să adăugați fructele uscate și zdrobite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu